Identity.
Visionary
thinking.

filozofija.

Podjetje Vion vidi svoje poslanstvo v tem, da za poslovne partnerje ustvarja potrebne okvirje in parametre, jih redno prilagaja in razvija, da bi stranke lahko nenehno uživale najboljše možnim svetovanjem in tako prišle do optimalne izbire produkta.

Da bi te naloge lahko opravljali v skladu z najboljšim znanjem in vestjo ter jih navsezadnje tudi izpolnili, se mora podjetje popolnoma zavedati svoje identitete in vrednot ter tudi v najmanjši podrobnosti trajnostno živeti z dajanjem zgleda. Konec koncev je to kombinacija podjetniških vrednot, ki dajejo podjetju vion edinstven in nezamenljiv profil.

Vrednote, ki jih predstavlja podjetje vion, so motivacija in spodbuda, določajo vsakodnevno delo v podjetju, druženje, tudi tiste z javnostjo in poslovnimi partnerji. Te vrednote ne nosi v sebi samo podjetje, tudi sodelavci in poslovni parterji so bistven del tega sveta. Trajnost se lahko pojavi samo, če te vrednote živimo homogeno in avtentično.

pionirski duh & cilji

Samo kdor ima vizije in jasen cilj pred očmi, lahko sprejme izjemne dogodke. Vion je prepoznal kaj stranke na dolgi rok resnično potrebujejo, ustanovil nove oblike naložb in jih uspešno prenesel na trg. Od tedaj stopa vion GmbH iz Graza po uspešni in samostojni poti in je poleg Avstrije dejaven tudi na Českem, na Slovaškem in v Sloveniji.

kvalitete in kompetence

Podjetje vion jemlje odgovornost do strank in do družbe zelo resno. Vion zelo dobro pozna lastne kompetence, stalno krepi in razširja know how, brez da bi opustil osrednje področje. Storitve in produkti morajo biti vedno kvalitetni ter transparentni.

odgovornost & vodenje

Podjetje je vodeno z jasnimi stališči in cilji ter se do strank, sodelavcev in samostojnih poslovnih partnerjev, čuti zavezano. Vion pripisuje velik pomen omogočanju svojim zaposlenim in samostojnim poslovnim partnerjem, da razvijejo svojo osebnost na ekipno usmerjen način in vedno z idejo o uspešnosti.

stabilnost.
Konstanta in stabilnost v razmišljanju kot tudi trajnostno naravnano gospodarstvo imajo za nas vedno prednost pred hitrimi trendi, kajti samo zdravo podjetje je v stanju, da obstoji skozi leta in se nenehno razvija.
transparentnost.
Nimamo skrivnosti. Preglednost stroškov je za nas zelo pomembna, naše stranke vedo natanko za kaj plačajo. Tudi pri karieri sta v ospredju poštenost in jasne smernice. Vsak, ki se odloči za to pot ima enake pogoje in možnosti.
evropska kariera.
Pripravljeni smo dati več kot drugi. Zavedamo se, da je za večji cilj potrebno zapustiti cono udobja, da bi lahko naredili dodatne milije, ki so potrebne za uspeh. Naši samostojni poslovni partnerji lahko povsod, kjer smo dejavni, zgradijo pravično, pregledno in nadnacionalno podjetje.
ekipno delo.
Prodaja, podjetje, delo v pisarni: Vsak prispeva k uspehu na svoj način in pri tem ciklu igra pomembno vlogo, ker eden brez drugih nima vrednosti. Naš medsebojni odnos se torej odvija v spoštovanju in je vedno enakovreden.
storitve.
Stankini interesi so za nas vedno v ospredju, vsaka stranka mora prejeti naložbi in vlagatelju primeren izdelek. Našim strankam nudimo rešitev v ustreznih produktih in jim s tem dajemo priložnost, da si lahko tudi s povprečnim dohodkom gradijo premoženje.
skrb.
Redna skrb za naše stranke je za nas zelo pomembna, kajti naše stranke želimo dolgoročno vezati na podjetje. Skupaj s samostojnimi poslovnimi partnerji spremljamo partnerstvo naših strank v različnih življenskih obdobjih.
lojalnost.
Naše podjetje stoji za prijaznim in spoštljivim sodelovanjem. Živimo zaupanje in odprtost ter cenimo komunikacijo na kratki razdalji. S tem in našo interno povezanostjo kot tudi lojalnostjo, bomo uspeli zabeležiti uspeh skoz več generacij.
osebnost.
Ozadje našega podjetja daje ljudem možnost osebno zoreti. Lahko se naučijo veščin, ki jim bodo omogočale voditi posameznike oziroma celotno ekipo. Z vsakim vzponom na karierni lestvici naraščajo hkrati tudi lastne zmožnost in stopnja finančne svobode.
izobrazba.
Veliko vrednost dajemo profesionalni izobrazbi, rednemu usposabljanju kot tudi dokazilu o strokovni usposobljenosti naših samostojnih poslovnih partnerjev. Kajti le tako je lahko zagotovljena kvalitetna storitev in najboljša izbira ustreznega produkta za stranko.

mission statement.

Živimo prihodnostno usmerjen koncept Privatnega bančništva in vidimo našo misijo v tem, da za naše poslovne partnerje postavimo tiste glavne stebre , ki so potrebni za kvalitetno in ustrezno svetovanje vlagatelju s poudarkom na dolgoročni izgradnji premoženja. Kot specialisti za naložbe lahko vsakemu tipu stranke ponudimo individualne rešitve in možnosti.

Napredno in sodobno delovanje je pri nas vedno v ospredju, vendar vedno v skladu z odgovornostjo, zanesljivostjo  in transparentnostjo. Poudarek je na kakovostnem izobraževanju in nadaljnjem usposabljanju kot tudi trajnostni izbor in redna optimizacija produktov ter portfeljev. Vse to se mora prilegati v skladen in k strankam usmerjen splošen koncept, ki nikoli ne sme prestavljati kompromisa.

Podjetje vion – vision one invest – je aktivno v Avstriji, naši samostojni poslovni partnerji, ki delujejo pod odgovornostnim okriljem Partner banke AG, pa poleg tega tudi večih državah Srednje Evrope, tam kjer sme delovati Partner bank AG.